Om Min Feide

Min Feide legges ned 15. mai 2020.

Min Feide er erstattet med Tilgjengelige tjenester på feide.no.

Min Feide gir en oversikt over hvilke tjenester (digitale læremidler, administrative systemer, digitale verktøy etc.) som i dag finnes tilgjengelig med Feide-innlogging for Skole-Norge. I tillegg finnes detaljert informasjon om den enkelte tjeneste, f.eks. hvilken målgruppe, fag og trinn den egner seg for. Innloggede brukere kan i tillegg se hvilke tjenester som er tilgjengelige for dem via deres skoleeier og selv favorittmerke ofte brukte tjenester. På den måten kan Min Feide fungere som en inngang til digitale tjenester i skolen. Informasjonen om den enkelte tjeneste vedlikeholdes av tjenesteleverandøren, og Min Feide har ikke noe redaksjonelt ansvar for disse opplysningene


Databehandleravtale

Min Feide tilbyr Feide-pålogging.

Bruk av Feide-pålogging innebærer at vi behandler personopplysninger om brukere. Opplysninger er hentet fra den lokale Feide-katalogen. Personopplysningsloven definerer skoleeiere som behandlingsansvarlige for personopplysningene, mens leverandører av tjenester med Feide-pålogging defineres som databehandlere.

For å inngå databehandleravtale for bruk av denne tjenesten, laster du ned og fyller ut databehandleravtalen. Signert avtale sendes Utdanningsdirektoratet - post@udir.no.

Personvernerklæring

Denne erklæringen handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på minfeide.no

Ansvar

Utdanningsdirektoratet er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av minfeide.no. Firmaet Redpill Linpro er vår leverandør for teknisk drift og vedlikehold av nettstedet. Redpill Linpro er dessuten databehandler.

Feide

minfeide.no bruker følgende informasjon fra Feide: epost, fornavn, etternavn, brukernavn, roller, organisasjon. Se for øvrig Feide personvern og samtykke for mer informasjon.

Webanalyse

For å gjøre minfeide.no så god som mulig, benytter vi statistikk for å analysere bruken av nettstedet. På denne måten kan vi forbedre og videreutvikle nettstedet, samt rette opp feil. Vi innhenter vanlig besøksstatistikk for minfeide.no. Google Analytics blir brukt som analyseverktøy. Verktøyet gir oss informasjon om blant annet hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettlesere som brukes og hvilke nettsteder de besøkende kommer fra. Ingen av opplysningene brukes til å identifisere enkeltpersoner. Informasjonskapslene og statistikken benyttes kun i forbindelse med drift og videreutvikling av minfeide.no. Opplysningene anonymiseres og brukes ikke til annet enn webanalyse.

Informasjonskapsler

minfeide.no benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på maskinen din. De fleste nettlesere er stilt inn til å godta informasjonskapsler. Du kan blokkere informasjonskapsler eller bli varslet når en informasjonskapsel lagres på datamaskinen din. Mer informasjon om dette finner du i hjelpefunksjonen i nettleseren din. På minfeide.no finnes følgende informasjonskapsler:

  • Javascript: Informasjonskapselen has_js avdekker om brukeren har javascript skrudd på eller ikke. Inneholder ingen personlig informasjon, og varer kun frem til besøket ditt avsluttes.
  • Webanalyse: Informasjonskapselene __utma, __utmb, __utmc og __utmz benyttes for webanalyse (Google Analytics). "Utma" viser unike besøkende, "utmb" og "utmc" viser brukersesjoner. "Utmz" viser hvor trafikken kommer fra. Varigheten på kapslene er 2 år (utma), 30 minutter (utmb) og 6 måneder (utmc), mens utmz kun varer frem til besøket ditt avsluttes.
  • Feide innlogging: Informasjonskapselen SimpleSAMLSessionID er en anonym sesjonsidentifikator som brukes for å logge brukeren inn på Feidetjenester.

Eksterne lenker

Lenker på minfeide.no kan sende deg videre til andre nettsteder. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan ha andre regler for personvern enn det som er oppgitt her.